Ontwerp van doelenkaarten

Ontwerp van doelenkaarten

Nieuws

In de vorige blog kondigden we het vernieuwde Mijn Doelen Stellen aan. Vandaag vertellen we uitgebreider over twee vernieuwingen, en willen we jullie ook uitnodigen om mee te denken. 

Het nieuwe Mijn Doelen Stellen wordt een webapplicatie waarin je de voortgang op je doelen kunt bijhouden. In onze vorige blog lees je er meer over. Al dit moois moet natuurlijk wel eenvoudig te bedienen zijn. Daarvoor heeft Roel Boonen een ontwerp gemaakt. Vandaag laten we jullie daar een tipje van zien: klik maar op deze link voor een impressie van een deel van de homepage voor een gebruiker.

Daarnaast zijn we bezig met het maken van “Doelenkaarten”. Een doelenkaart is een stappenplan dat bestaat uit een doel en verschillende acties die voorgesteld worden aan de gebruiker. Bij het maken van de doelenkaart kan de gebruiker zelf aangeven welke acties hij wel of niet wil gebruiken. Bij een actie kan een “tooltip” staan: wat extra informatie waarvan wij denken dat die handig is voor de gebruiker. Vervolgens kan een gebruiker een gekozen actie nog aanpassen.

Een voorbeeld van zo’n doelenkaart is:


Doel

Een zwangerschapstest doen

Stappen

 1. Een online zwangerschapstest doen
  Tooltip: Dat kan bijvoorbeeld op deze website
 2. Uitzoeken waar ik een zwangerschapstest kan kopen
  Tooltip: Dit kan online, maar ook bij de gemiddelde drogist. Kijk maar eens hier
 3. De zwangerschapstest kopen
 4. De zwangerschapstest doen (samen met [naam])
  Tooltip: Je kunt in de volgende stap alvast noteren met wie je dat zou willen doen
 5. Met mijn huisarts bespreken wat ik moet doen als ik zwanger ben
 6. Een doel stellen over hoe ik met mijn zwangerschap om zal gaan
  Tooltip: Je kunt hierover een nieuw doel stellen

We kunnen jullie input goed gebruiken bij het samenstellen van doelenkaarten! Heb je een idee dat je graag verwerkt zou willen zien? Neem dan even contact met ons op!

Terug naar overzicht